Ofte stillede spørgsmål
1Finanstilsynet
Dansk Værdiopbevaring A/S er godkendt og underlagt tilsyn fra Finanstilsynet. Virksomheden opererer i overensstemmelse med gældende regler, bestemmelser, licenskrav med relevante regulatoriske standarder under hvidvaskloven fastsat af Finanstilsynet.
2Hvad betyder KYC ?
KYC, som står for "Know Your Customer", indebærer at verificere kundernes identitet, vurdere deres risikoniveau og opnå tilstrækkelig indsigt i deres økonomiske aktiviteter og forhold. Virksomheden er forpligtet af Finanstilsynet til at opnå et grundigt kendskab til sine kunder og sikre, at de er den, de udgiver sig for at være. KYC bidrager til at minimere og begrænse risici som f.eks. hvidvaskning og sikrer, at virksomheden ikke misbruges til sådanne formål.
3Hvad er en værdiboks?
En værdiboks kan også betegnes som en traditionel sikkerhedsboks, der anvendes i banker.
4Hvad kan jeg opbevare i en værdiboks?
Afhængig af størrelsesbehov kan eksempler på genstande, der kan opbevares, omfatte smykker, valuta, vigtige dokumenter, værdipapirer, affektionsværdifulde ejendele, ekstra nøgler, kunstværker m.m.
5Er mine værdier forsikret i tilfælde skade eller tyveri?
Dansk Værdiopbevaring A/S har ikke kendskab til indholdet af din værdiboks, og derfor vil din indboforsikring være gældende. Vi anbefaler, at du kontakter dit forsikringsselskab for yderligere information om dækningens omfang. Det kan være en fordel at dokumentere opbevaringen med billeder til forsikringsselskabet.
6Er der genstande der er forbudte?
Det er vores ansvar at underrette politiet omgående ved mistanke om ulovlig opbevaring. Det er strengt forbudt at opbevare eksplosive, brandfarlige, miljøskadelige eller på anden måde farlige genstande i boksene. Det er desuden ikke tilladt at opbevare madvarer eller ildelugtende varer, som kan være til gene.
7Kan andre få adgang til min værdiboks?
Adgang til boksanlægget er udelukkende forbeholdt den specifikke værdibokslejer eller fuldmagtshaver. Ved kontraktindgåelse vil de modtage en personlig nøgle. Værdiboksen er forsynet med to separate låsemekanismer, hvilket betyder, at begge nøgler skal anvendes samtidigt for at åbne mekanismen. Det er muligt at give fuldmagt til f.eks. en ægtefælle.
8Hvad koster en værdiboks om året?
Priserne varierer afhængigt af boksstørrelsen. De faktureres ved nøgleoverdragelse for 12 måneders leje. Klik her for at få et overblik over dimensioner samt priser for årlig leje.
9Hvad er jeres åbningstider?
11:00-17:00 Mandag – Torsdag
10:00-15:00Fredag
LukketLørdag
LukketSøndag
10:00-15:00Fredag
LukketLørdag
LukketSøndag
10Skal jeg give besked, før jeg får adgang til min værdiboks?
Du kan til enhver tid få adgang til din værdiboks i vores åbningstider uden foregående aftale.
11Kan jeg ringe og høre nærmere?
Vores personale står altid til rådighed telefonisk for at uddybe proceduren hos Dansk Værdiopbevaring A/S på tlf. +45 70 60 31 32. De er også velkomne til at sende en e-mail til info@DanskVærdiopbevaring.dk. Vi bestræber os på at besvare henvendelser inden for 24 timer.
12Betalingsvilkår
Virksomheden accepterer kun betaling via kort over terminal. Kontantbetaling er derfor ikke en mulighed. Denne beslutning er truffet af sikkerhedsmæssige årsager og som et led i bekæmpelsen af hvidvask.
13Dødsfald
Ved dødsfald må ingen råde over den afdødes ejendele, før boet er behandlet i skifteretten, hvor der udstedes en skifteretsattest. Hvis afdøde har givet en anden person fuldmagt til at få adgang til værdiboksen, ophører denne fuldmagt ved dødsfaldet.
14Kan jeg komme på en venteliste?
Det er muligt at blive sat på en venteliste for en ledig værdiboks, hvis virksomhedens kapacitet i boksanlægget er fuldendt.